ارتقاء کیفیت دوربین های آنالوگ با دوربین های 960H
با ظهور نمایشگرهای HD انتظارها برای داشتن تصاویر با کیفیت بالا از دوربین های نظارت تصویری بالا رفت . گرچه دوربین های IP و HD-SDI کیفیت قابل قبولی ارائه می دهند . اما در صنعت دوربین مداربسته آنالوگ تلاشی برای داشتن تصاویر با کیفیت تر صورت نمی گرفت . طی چند سال اخیر تلاش هایی برای بالابردن کیفیت تصاویر آنالوگ صورت گرفته که به تکنولوژی 960H یا 700TVL معروف شده ، در ادامه ما به چگونگی عملکرد این سیستم و مقایسه آن با سیستم های دیگر می پردازیم.
960H چیست؟
حرف H به کلمه HORTIZONTAL (افقی) و 960 به تعداد پیکسل های افقی اشاره دارد و اندازه تصویر در این سیستم 960*480 پیکسل می باشد . از ان جایی که در سیستم های آنالوگ معمولا از معیار TVL برای مشخص نمودن کیفیت تصاویر استفاده می شود باید گفت این سیستم تصاویری با کیفیت 650TVL در حالت رنگی و 700TVL در حالت سیاه سفید ارائه می دهد . از همین رو این سیستم به عنوان 700TVL نیز شناخته می شود . اما باید توجه داشت که تمامی دوربین های 700TVL قادر به ارائه تصاویر 960H نیستند . و برای اطمینان از این مورد باید به مشخصه دوربین مداربسته توجه داشت . این تکنولوژی اولین بار توسط شرکت های تک ول و سونی ارائه شد که در آن از CCD و 960H سونی به همراه DSP های سری EFFIO این شرکت استفاده شد . پس از آن شرکت های دیگری مانند سامسونگ با چیپ های SV5 و پاناسونیک با چیپ های SD6 ورود خود به عرصه این سیستم ها را اعلام کردند . گرچه در اکثر دوربین های موجود در بازار از سیستم سونی استفاده می شود .

تفاوت 960H با سیستم قبلی :
برای درک بهتر تفاوت این سیستم با سیستم های قبلی بهتر ابتدا به مقایسه کیفیت تصاویر ارائه شده توسط آ نها بپردازیم . یکی از ابتدایی ترین سیستم های مورد استفاده در نظارت تصویری CIF بود که در آن امکان ذخیره سازی تصاویر با اندازه 360*240 پیکسل با سرعت 30 فریم در ثانیه فراهم بود. CIF برای سال ها مورد استفاده در سیستم های نظارت تصویری بود و حتی هم اکنون نیز در بسیاری از سیستم های خانگی ارزان قیمت که در پهنای باند ، انتقال تصاویر محدودیت دارند و توجه به رزولوشن پایین ، در تصاویر ضبط شده توسط سیستم های CIF تشخیص جزئیات امکان پذیر نیست . پس از ان VGA/2CIF و D1 معرفی شدند . که از این بین D1 که به ان 4CIF نیز گفته می شود . با توجه به کیفیت تصویر 4 برابری نسبت به CIF مورد استقبال بیشتری قرار گرفت و برای سال ها به عنوان بهترین سستم آنالوگ نمایش و ذخیره سازی تصاویر باقی ماند .
تمامی این سیستم ها از نسبت تصویر 4:3 استفاده می کردند که تا قبل از ظهور نمایشگرهای HD مناسب به نظر می رسید اما 960H از نسبت تصویر 16:9 استفاده می کند که برای استفاده در نمایشگر های عریض بسیار مناسب است . تصاویر 960H نسبت به 34% D1 بزرگتر هستند . این افزایش در اندازه تصاویر علاوه بر بهبود کیفیت و بالا بردن جزییات تصاویر مزایای دیگری نیز دارد . زمان نمایش تصاویر D1 در مانیتور های عریض تصاویر به صورت کشیده در می آیند و اشیاء در اندازه واقعی خود دیده نمی شوند . این مشکل با افزایش اندازه تصاویر در 960H حل شده و تصاویری با اندازه واقعی و با جزئیات بیشتر داریم .
باید توجه داشت که این افزایش اندازه به معنی داشتن زاویه دید بیشتر نیست . چون زاویه دید دوربین مداربسته به اندازه لنز و سنسور تصویر مورد استفاده در آن بستگی دارد . در اکثر دوربین های مدار بسته از جمله دوربین های 960H یا D1 از سنسور 1/3 یا 1/4 استفاده می شود و اندازه لنز نیز بسته به نوع دوربین قابل تغییر است . از همین رو داشتن تصاویر عریض تر در دوربین های 960H به معنی داشتن زاویه دید بیشتر نیست بلکه تعداد پیکسل های افقی تصویر بیشتر شده که باعث بهبود کیفیت تصویر و عریض شدن آن می شود .
گرچه با افزایش 34 درصدی کیفیت تصاویر در این سیستم فاصله زیادی با تصاویر با کیفیت دوربین های IP و HDSDI داریم . اما با توجه به موارد استفاده سیستم های آنالوگ ، به سادگی بکارگیری و قیمت ارزانتر آن ها استقبال از این دوربین ها روز به روز در حال گسترش است . همچنین در سیستم های IP ، HD-SDI از سنسور تصویر CMOS استفاده شده که در مقایسه با CCD در محیط های کم نور ضعیف تر عمل می کند . سیستم 960H علاوه بر ارائه تصاویر مناسب در محیط های با نور کم WDR مناسبی نیز برخوردار است .
ارتقاء سیستم از D1 به 960H
برای ارتقاء سیستم نظارت تصویری از D1 یا CIF به 960H هیچ نیازی به تغییر کابل کشی نیست و می توان از کابل ها و کانکتور های BNC موجود استفاده کرد . تنها کاری که باید انجام دهید تعویض دوربین مداربسته قدیمی خود با دوربین های 960H می باشد . بسیاری از کاربران در حال حاضر از دوربین های D1 استفاده می نمایند و از کیفیت آن ها رضایت دارند . ولی تمایل دارند که سیستم خود را به 960H ارتقاء دهند ، اما به علت کمبود بودجه قادر به تغییر هم زمان تمامی سیستم نیستند . سیستم 960H این امکان را برای شما ایجاد می کند . که با تغییر تدریجی سیستم از مزایای سیستم 960H بهره مند شوید . در این موارد سه حالت ممکن است پیش بیاید .
* از دوربین های 960H به همراه دی وی آر های CIF یا D1 استفاده کرد . در این صورت در خروجی دی وی آر تصاویر با همان کیفیت سابق ارائه خواهند شد . اما می توان در آینده با استفاده از یک دی وی آر 960H یک سیستم 960H کامل داشت
** از دوربین های معمولی به همراه دی وی آر 960H استفاده کرد . با این کار دی وی آر برای رساندن اندازه تصویر به 960H ، اندازه تصاویر را در جهت عرضی افزایش می دهد . که باعث می شود تصاویر در خروجی تا حدی کشیده شوند . البته بسیاری از افراد متوجه این تغییر در اندازه تصویر نمی شوند و می توان در آینده به مرور دوربین ها را با دوربین های 960H تعویض کرد .
*** از ترکیبی از دوربین های D1 و 960H به همراه دی وی آر 960H استفاده کرد . به این ترتیب که در محیط هایی که نیاز به تصاویر با کیفیت بهتر داریم دوربین های مدار بسته 960H را جایگزین دوربین های قدیمی کنیم . با این کار تصاویر این دوربین ها را در خروجی با کیفیت 960H خواهیم داشت . و تصاویر دوربین های قدیمی نیز مانند حالت قبلی خواهند بود .
ملاحظه می کنید که سیستم 960H سیستمی بسیار انعطاف پذیر است و به راحتی می توان آن را جایگزین سیستم های انالوگ فعلی کرد . انتقال تصویر نیز همانند سیستم انالوگ باقی می ماند .
گرچه برای استفاده از سیستم HD-SDI نیز نیازی به تغییر در کابل کشی و کانکتور های BNC نمی باشد . اما باید توجه داشت که HD-SDI و 960H دو سیستم کاملا متفاوت هستند . و تنها شباهت آن ها استفاده از کابل های کواکسیال و کانکتور های BNC است . سیستم HD-SDI یک سیستم تصویری دیجیتال است که قادر به ارائه تصاویر با کیفیت 1080P است . اما برای به کار گیری آن شما علاوه بر خرید دوربین های HD-SDI باید از DVR مخصوص این سیستم یا DVR ترکیبی که از هر دو نوع دوربین های انالوگ معمولی و HD-SDI پشتیبانی می کنند استفاده کنید چون دوربین های HD-SDI قادر به کار کردن با دی وی آر های معمولی نیستند . همچنین در سیستم HD-SDI طول کابل مورد استفاده نمی تواند از 100 بیشتر باشد و برای استفاده در مسافت های بیشتر باید از تقویت کننده های مخصوص در مسیر کابل استفاده نمود . به لحاظ قیمت نیز سیستم های HD-SDI گران تر هستند . لذا مقایسه این دو سیستم با توجه به کیفیت تصاویر و کارکردهای متفاوت آن ها صحیح نمی باشد .
در نهایت اگر تصمیم ارتقاء سیستم خود به 960H را دارید ، توجه داشته باشید که در حال حاضر تولید کننده های بسیاری مدعی تولید دوربین های 960H هستند درحالی که این چنین نیست و بسیاری سیستم های ارائه شده توسط آن ها قادر به ارائه تصاویر 960H نمی باشند .لذا لازم است در هنگام خرید به مشخصه های دوربین مدار بسته توجه داشت و از تولید کنندگان معتبر خرید کرد .

اطلاعات بیشنر +
ارتقاء کیفیت دوربین های آنالوگ با دوربین های 960H
با ظهور نمایشگرهای HD انتظارها برای داشتن تصاویر با کیفیت بالا از دوربین های نظارت تصویری بالا رفت . گرچه دوربین های IP و HD-SDI ..

اطلاعات بیشنر +
درکدام شهر دنیا بیشترین تعداد دوربین نظارت تصویری نصب شده است؟
قرار است در شهر بزرگ چونگ کینگ در چین 500000 دوربین نظارت تصویری نصب شود . این پروژه حدود 2.6 میلیارد دلار هزینه در پی..

اطلاعات بیشنر +
استقلال مدیر فروش دوربین مدار بسته شرکت RASTER
استفان مدیر فروش دوربین مدار بسته شرکت رستر در مورد محصولات رستر این گونه بیان می نماید : محصولات اصلی نظارت تصویری شامل دوربین مدار..